Geen categorie

Rowin was 24 toen hij het stokje van zijn 50 jarige vader overnam

By 18 december 2020 januari 31st, 2022 No Comments

Deel 10 van Verhalen van opvolgers

Voor deze reeks interview ik vaak opvolgers met járen ervaring, maar vandaag interview ik een opvolger die nog midden in het proces zit. Ik sprak hem en zijn vader eerst telefonisch en ik begreep al dat ik een succesverhaal ging ophalen. Hier lijkt alles goed te gaan. Vader Wouter du Gardijn maakte in het jaar dat hij vijftig werd zijn zoon Rowin directeur van du Gardijn – verzekeringen, verzuim en hrm. Dat was vorig jaar. Nu is Rowin 25 en sinds afgelopen zomer afgestudeerd als Bedrijfskundige.

 

De jonge opvolger noemt zijn vader bij z’n voornaam en hij spreekt hem geregeld aan met ‘vriend’: “Ik zie mijn vader ook zo. Wij kunnen heel goed samenwerken”. Z’n vader gaf hem al heel jong zijn vertrouwen. Du Gardijn senior gelooft dan ook erg in ‘jong’. “De grootste bedrijven worden gerund door de jongste mensen”, is zijn verklaring. Met de aanstelling van zoon Rowin werd er ook in het team een verjongingsslag gemaakt. Bij dit bedrijf zetten ze letterlijk in op jong talent.

Ik ontmoet Rowin in het kantoor van du Gardijn dat nét geen uitzicht heeft op het stadion van FC Twente. Gekscherend zegt de jonge opvolger dat ze ervoor pleiten om het hoge gebouw, dat precies tussen hen en het stadion in staat, te willen slopen. De voetbalclub is namelijk belangrijk voor hem en z’n vader die veel voor de club doet. Zelf is hij naast opvolger van zijn vader ook oprichter van Talent Group Twente, het netwerk voor jonge ondernemers en professionals. Zij hebben als thuisbasis het Twente stadion. Trots: “In enkele maanden hebben zich er al 125 nieuwe leden aangemeld!” En alsof dat nog niet genoeg is, runt Rowin ook het bedrijf Flowmundo HRM . Dit bedrijf zet zich in voor de beste 25 HRM high potentials om ze aan een bijbaan te helpen in het hr-vak.

Het is bijzonder rustig op het kantoor vanwege de corona-perikelen. Ik besluit wel gewoon langs te komen op het kantoor, want als het RIVM het goed vindt, vind ik dat ook. De rust geeft ook de klusjesmannen mooi de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten na de verbouwing van afgelopen voorjaar. Zij staan op trapjes en bureaus om de bedrading in het plafond in orde te maken. “We wilden een jongere en hippere uitstraling van het kantoor en dat is gelukt.” En ik kan hem niet meer dan gelijk geven, het ziet er modern uit allemaal.

Rowin is vriendelijk en openhartig. Hij is zeer bereid om mij te woord te staan, want hij wil vooral helpen. Volgens mij is dat iets dat erg bij deze familie en het bedrijf hoort. Zowel vader als zoon helpen graag anderen voort en zijn graag maatschappelijk actief. Ze staan open voor talenten van anderen en ze houden van samenwerken. Op deze manier was ik dat tot nu toe nog niet tegengekomen. >Lees het hele interview via onderstaande knop.

Rowin, bedankt voor je openhartigheid!

Elke week een interview met een opvolger in je mailbo

Klik op onderstaande knop om elke week een uitgewerkt interview met een opvolger te ontvangen. Je volgt hiermee het ontstaan van het boek Verhalen van opvolgers, want die teksten vormen de basis voor het boek. Na inschrijving ontvang je het laatst gepubliceerde artikel.

Stuur mij die verhalen!


Du Gardijn houdt zich bezig met verzekeringen, verzuim en hrm
Adres: Colloseum 1, Enschede
Internet: www.dugardijn.nl
Oprichting: 1994 door Wouter du Gardijn
Overname: Sinds 2019 is Rowin du Gardijn directeur
Personeel: 28 medewerkers